Зустрічі з успішними випускниками

Відповідно до плану заходів, приурочених до Всеукраїнського тижня професійної (професійно-технічної) освіти за організації МОНУ сьогодні, 24 листопада 2021 року відбулася зустріч із випускницею закладу освіти, в. о. директора магазину «Вікна Стиль» Олеся Єречук із здобувачами освіти групи №16 Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки. Олеся поділилася своєю формулою успіху та розповіла про навчання в училищі, поділилась спогадами про вчителів, про особливості виробничої практики та перші кроки професійної діяльності. Випускниця 2008 року запевнила присутніх, що і досі пам’ятає основи роботи на комп’ютері, дрес код секретаря та основи діловодства. Ці та інші знання допомогли їй стати успішною у своїй справі. Звернула увагу здобувачів освіти, що успіх – це наполегливість як у навчанні, так і роботі, це певні амбітні плани, які потрібно втілювати у життя, це вміння адаптуватися до вимог сучасності та вміти комунікувати із людьми. На завершення зустрічі Олеся відповіла на поставлені питання здобувачів освіти та запросила бажаючих відвідати виробництво та магазин «Вікна Стиль». Дякуємо Олесі Єречук за щирість у розмові та приємні відгуки про колектив Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки.

24 листопада 2021 року у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відбулася зустріч із випускником закладу освіти 1995 року, директором комплексу заправок «Stels» Остафійчуком Володимиром Олександровичем із здобувачами освіти ІІІ-ого курсу. У своїй розповіді Володимир Олександрович поділився довгим шляхом своєї кар’єри, адже після закінчення ПТУ№15 за професією «Слюсар-ремонтник», він пішов працювати на «Машинобудівний завод», поїхав працювати у Чехію, повернувся знову на «Машинобудівний завод», потім працював у «Боянівці», на деревообробному комбінаті «Техно», у компанії «Маркет-сервіс», деякий час знову працював за кордоном, повернувся в Україну, влаштувався на заправку простим контролером, поступово пройшов всі етапи підвищення фахової майстерності і вже з 2017 року став директором комплексу заправок «Stels».Остафійчук В. звернув увагу, що працювати на всіх зазначених робочих місцях, йому завжди допомагали професійні компетентності, які він отримав в училищі. А також, звичайно, наполегливість, організованість, відсутність шкідливих звичок та бажання розвиватися та отримувати нові знання, які потрібні для роботи, щоб бути конкурентним на ринку праці. Також підтримати випускника та поділитися своїм досвідом роботи радо відгукнувся Загороднюк Сергій Петрович, заслужений працівник освіти України, людина, яка 56 років попрацювала (і продовжує працювати) в професійно (професійно-технічній) освіти від майстра виробничого навчання до директора училища. Сергій Петрович розповів здобувачам освіти, як розвивалась професійно-технічна освіта, на прикладі професії «Бухгалтер», спочатку була рахівниця, потім калькулятор, зараз – вже окремі комп’ютерні програми. «Сьогодення, вимагає від кваліфікованого робітника бути професійно мобільним, постійно бути у пошуку нових технологій застосування практичних умінь і навичок, вчитися впродовж життя, не боятися змін, бути активним і організованим, комунікабельним, саме ці якості та компетентності є формулою успіху у будь якій справі,» – запевнив Сергій Петрович. Здобувачі освіти подякували і Загороднюку С.П. і Остафійчуку В.О за цікаву і змістовну розповідь.

15 квітня Міжнародний день екологічних знань. Разом із здобувачами освіти – учнями групи 16 поглибили знання з даної теми. Здобувачі освіти переглянули презентацію та пройшли екологічну вікторину. Міжнародний день екологічних знань було запроваджено у 1992 році під час Конференції ООН, на якій розглядалися найважливіші проблеми навколишнього середовища. Цей з’їзд відбувався у Бразилії (Ріо-де-Жанейро), а найбільше […]

Результати участі у інженерному тижні 2024. Дякуємо організаторам ІНЖЕНЕРНОГО ТИЖНЯ за розробки цікавих завдань та учасникам здобувачів освітніх послуг гр. №13 за участь і виконання завдань.

11.04.2024р. майстри виробничого навчання Наталія Вікторівна ОЗАРЧУК, Наталя МІНЧЕНКО, Петро ПАНЧУК, Наталія Валеріївна ОЗАРЧУК Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки та здобувач освіти гр.1 Владислав ГУДИМА провели профорієнтаційну бесіду з учнями 9-х та 11-х класів Сторожинецької громади. Ознайомили здобувачів освітніх послуг з переліком професій, за якими готують кваліфікованих робітників в училищі, розповіла про навчальні кабінети, майстерні, […]