Наказом Міністерства освіти і науки  молоді та спорту України від 14.06.2012 №694 затверджено Положення про навчально-практичний центр (за галузевим спрямуванням) професійно-технічного навчального закладу.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 26.02.2019 №266 «Про затвердження Переліку закладів професійної (професійно-технічної) освіти, на базі яких будуть створені навчально-практичні центри за рахунок коштів державного бюджету у 2019 році»

У Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки створено навчально-практичний центр електротехнічних робіт з професій: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажник силових мереж та устаткування.

За кошти субвенції з державного бюджету у розмірі 630 тис. грн. закуплено: станок свердлильний Bosсh PBD40.710Dn,  станок свердлильний EINHELL TC-BD (Німеччина),     верстат заточувальний  FDB LT-450. 450Вт,  лазерний рівень Tekhmann TSL-12G (Німеччина), пилосос побутовий з підключенням електроінструментів  Stihl SE 62E (Німеччина), перфоратор  Makita HR-2470 (Японія), шурупокрут ударний   Makita TD 127DWE(Японія), прес гідравлічний, трьохопорний штатив Tekhmann TT-1300 (Німеччина), набір інструментів для електриків Yato YT – 8 комплектів,  багатофункціональні пристрої – 2 шт., набори інструментів – 15 комплектів, електромеханічні інструменти – 15 комплектів, спецодяг – 15 шт., драбини секційні – 2 шт, стенди з натуральними зразками – 14 шт., вуличне освітлення на сонячній панелі – 2 шт. меблі та металеві шафи для інструментів.

Закладом  освіти за було придбано матеріал (труба квадратна металева та кутник, лист перфорований, стільниці та бокові панелі) та виготовлено руками майстрів виробничого навчання 15 робочих місць «Стіл електромонтажника». Всі столи оснащено електротехнічним устаткуванням для виконання практичних робіт здобувачів освітніх послуг.

Ремонт приміщення під навчально-практичний центр електротехнічних робіт зроблено за рахунок спецкоштів закладу освіти на суму 83700,00 грн.: було демонтовано старе обладнання та меблі, проведено комунікації, проведений ремонт стелі (обшивка металопрофілем), встановлено енергозберігаючих світильників, зроблено ремонт стін, укладено підлогу плиткою, придбано комплекти стендів з охорони праці.

Головною метою діяльності навчально-практичного центру електротехнічних робіт є реалізація завдань щодо вдосконалення практичної підготовки здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, фахівців підприємств, організацій, установ, впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів, здійснення шляхом співробітництва і взаємодії постійного зв’язку між підприємствами та іншими закладам професійної (професійно-технічної) освіти з метою поширення інноваційних педагогічних та виробничих технологій, інформації щодо новітніх матеріалів, інструментів, обладнання тощо.

План роботи НПЦ електротехнічних робіт на 2024 р.

Звіт про роботу НПЦ електротехнічних робіт протягом 2023 р.

План роботи НПЦ електротехнічних робіт на 2023 р.

Звіт про роботу НПЦ електротехнічних робіт протягом 2022 р.

План роботи НПЦ електротехнічних робіт на 2022 р.

Звіт про роботу НПЦ електротехнічних робіт протягом 2021 р.

План роботи НПЦ електротехнічних робіт на 2021 р.