Підсумовуюча зустріч щодо розроблених пілотними закладами освіти Концепцій на основі компетентнісного підходу

В рамках реалізації Програми Європейського Союзу «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (EU4Skills) спільно з Міністерством освіти і науки України 11 січня 2022 року о 14:00 проведено Підсумовуючу зустріч щодо розроблених пілотними закладами освіти Концепцій на основі компетентнісного підходу. До учасників звернулась Ірина Шумік, генеральний директор Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України та окреслила перспективи трансформації та розвитку професійної освіти за компетентнісним підходом–пріоритети 2022. Про синергію та підтримку Програмою EU4Skills впровадження компетентнісного підходу до навчання у пілотних закладах професійної освіти розповіла Тетяна Хімченко, керівник регіонального компоненту Програми EU4Skills. Олена Шиян, експерт Програми EU4Skills, доктор наук з державного управління, кандидат педагогічних наук, професор зробила огляд розроблених пілотними закладами освіти Концепцій на основі компетентнісного підходу та рекомендації щодо їх подальшого успішного впровадження.

Потім відбулася презентація пілотними закладами освіти власних Концепцій на основі компетентнісного підходу, які були розроблені за допомоги Олени Шиян та Ганни Іпатенко та ідей щодо її реалізації у 2022 році.

Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки презентувало розроблену Концепцію розвитку закладу освіти на основі компетентнісного підходу. Ідея Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки – створення STEAM-кабінету. Відкриття STEАM-кабінету на базі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки надасть можливість підвищити мотивацію здобувачів освітніх послуг до обраної професії, набути компетентності роботи з сучасними електронними компонентами та пристроями, розвинути їхні здібності, реалізувати себе в науково-технічній сфері: участь у конкурсах, олімпіадах, конференціях, турнірах, наукових пікніках, фестивалях та інших інтелектуальних змаганнях. STEM-освіта забезпечить різноманітність та динамічність навчання, роботу в команді, можливість застосування отриманих знань у реальному житті, розвиток критичного мислення, упевненість у власних можливостях, полегшить шлях від навчання до кар’єри. Попереду багато приємної роботи, бо заклад освіти буде оснащений сучасним обладнанням та комп’ютерною технікою відповідно до освітніх програм, а також цілей і задач дослідно-експериментальної роботи з упровадження STEAM-освіти.

24 квітня 2024 р., у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки в рамках Дня відкритих дверей, учнів шкіл ознайомили з інтегрованою професією Слюсар-електромонтажник, майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобіля. Здобувачі освіти групи №1 (Пінчук Ілля, Гудима Владислав, Лазарь Габріель) показали майстер класи:

Сьогодні, 24 квітня 2024 р, в Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відбувся День відкритих дверей. До нас завітали учні Чернівецького військово-спортивного ліцею, щоб ознайомитися з професією “Оператор дистанційно керованих літальних апаратів”. Викладачі та майстри виробничого навчання Інна Мацьопа, Руслан Касіян, Валентин Флорескул, Олександр Торський, Мар’ян Лазурка, Андрій Червоногродський детально ознайомили з освітньою програмою та допомогли […]

Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки 24.04.2024 р. запрошує на “День відкритих дверей”. Адміністрація та викладачі училища підготували для учасників цьогорічної зустрічі різноманітні заходи: усі абітурієнти мають можливість відвідати майстер-класи з різних професій: оператор дистанційно керованих апаратів, фотограф (фотороботи), радіомеханік з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури, майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів та […]