Інтерактивна виставка “Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда”

У Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки з 25.10.23 по 01.11.23 проводиться унікальна та інноваційна виставка «Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда» розроблена спеціально для протидії російській пропаганді, з метою підвищити рівень обізнаності та медіаграмотності у суспільстві. З постерами можна ознайомитися до 03 листопада, у рамках Глобального тижня медіаграмотності.

Ця унікальна та інноваційна виставка розроблена спеціально для протидії російській пропаганді, з метою підвищити рівень обізнаності та медіаграмотності в учасників освітнього процесу. Виставка поєднує знайомий всім формат постерів з новітніми технологіями, завдяки чому всі переваги 3D, AR та VR- досвіду можуть бути доступні без спеціальної техніки.

ХР-виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне показує, до чого це може призвести на прикладах російсько-української війни.

Але вражає виставка не тільки технологіями. Плакати для неї були спеціально створені Валерієм Коршуновим з використанням штучного інтелекту, навченого шляхом аналізу великого масиву даних в інтернеті. Таким чином плакати поєднуються з платформою, через яку найбільше ширяться фейки.

Над змістом виставки працювала засновниця ініціатив “НотаЄнота” та “По той бік путінської брехні”, відома фактчекерка Альона Романюк, яка проводить інтерактивні антифейкові ігри у школах та університетах України.

Щодня ворог витрачає колосальні ресурси на інформаційну війну проти України: маніпуляції, фейки, куплені медіа та політики все це є невід’ємною частиною гібридної війни, що сьогодні відбувається не тільки в Україні.

“Медіаграмотність – ключова компетентність в умовах війни”, – говорить заступниця директора з навчально-виробничої роботи Галина Писаревська. Тому до тижня медіаграмотності замовили плакати та організували виставку в училищі.

Виставка розроблена командою ГО “Європейський Інститут Чорнобиля” у партнерстві з з Альоною Романюк (ініціатива “НотаЄнота”) в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу, та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики.

💜💜💜Здобувачі освітніх послуг Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки Герман Олександр та Чорноморець Любомир взяли участь в обласному конкурсі інноваційних проєктів учнівської та студентської молоді «Ideas of young people – 2024». 💣💣💣На конкурс представили STEM-проєкт “Розумна теплиця”, над яким Герман Олександр та Чорноморець Любомир працювали під керівництвом творчих викладачів Грицюка Анатолія Дмитровича та Флорескула Валентина Любомировича. […]

🥇🥇🥇Команда Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки здобула I місце у Всеукраїнському конкурсі Service Master Junior 2024 UA.💥💥💥Цьогоріч у конкурсі взяли участь 680 учасників із 39 навчальних закладів вищої, передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти).🟣🟣🟣Буковинську команду представляли здобувачі освітніх послуг, які навчаються за професією «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів»: Пінчук Ілля, Пую Олександр, […]

Не перший рік у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року дрес-кодом дня була вишиванка, і все училище замайоріло різнобарвними візерунками української вишивки. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що свято об’єднує і педагогів, і здобувачів […]