В Музеї пожежно- рятувальної справи

23 жовтня 2024 р. здобувачі освітніх послуг Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки з викладачкою охорони праці Катериною ЯКОВИШИНОЮ побували в Музеї пожежно- рятувальної справи.

Музей вразив з першого погляду! Яскравий, сучасний, з величезною кількістю артефактів, які можна не тільки оглянути, а ще й спробувати покористуватися, як це робили попередні покоління рятувальників.

У музеї відкрито кілька залів, і в кожному з них учням було цікаво. Зали об’єднані певною тематикою: у першому фахівці Служби порятунку продемонстрували відвідувачам макети вибухонебезпечних предметів і навчили, як правильно діяти, коли натрапив на підозрілу знахідку.

У кімнаті пам’яті Чорнобиля учні дізнались про страшні наслідки Чорнобильської катастрофи та історії про буковинських рятувальників, які були залучені до ліквідації трагедії.

Також учням розповіли про зародження та становлення пожежної служби на теренах Буковини та ознайомили із фотовиставкою «Вони рятують людські життя».

У останньому залі учням розповіли і наочно показали, до чого може призвести необачність людей, недотримання ними правил безпеки та пояснили, що робити, щоб не допустити пожежі. Неабиякий захват викликали пожежні машини, в яких теж можна було посидіти та спробувати загасити умовну пожежу.

❤️Дякуємо WIX Filters UA!➡️Вже не один рік представники відомих брендів у світі виробництва та обслуговування автомобілів проводять різноманітні тренінги для навчальних закладів.Така співпраця між освітнім закладом та провідними компаніями є досить взаємовигідною і плідною.➡️Передусім – для здобувачів освіти. Майбутні майстри з діагностики та налагодження електронного устакування автомобільних засобів отримують чудову можливість перевірити, розширити, зміцнити свої […]

Згідно плану роботи методичної комісії електротехнічного профілю Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки, викладачі Наталія ОЗАРЧУК та Іван ДЕНИС, 25 жовтня 2024 року провели вікторину до дня «Автомобіліста та дорожника». Захід провели на базі STEM-кабінету серед груп 9,13,14, які здобувають професію «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів».Організатори поставили мету поглибити знання здобувачів освіти […]

Щороку, як і тисячі людей в різних куточках України й світу, здобувачі освітніх послуг та педагоги Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки збираються, щоб написати Радіодиктант національної єдності. Цей рік не став винятком, радіодиктант національної єдності написали 25 жовтня об 11:00. За традицією, в цей день всі охочі приходять на роботу або навчання у самому пізнаваному […]