22 грудня — День енергетика України

Щороку 22 грудня в день зимового сонцестояння в Україні святкують День енергетика. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна. Завдяки їм ми можемо взимку насолоджуватися теплом у своїх оселях, працювати та займатися домашніми справами в темний час доби, насолоджуватися переглядом фільмів, читанням книг. І якщо ми в побуті не можемо уявити собі життя без електрики і тепла, то що вже говорити про заводи, малі та великі підприємства, навчальні заклади! Вони без енергетиків і взагалі як без рук. День енергетика — це свято усіх тих, хто коли-небудь був причетний до створення й обслуговування енергетичних систем. У це свято ми вітаємо працівників електростанцій, інженерів, ремонтників, допоміжний персонал та всіх працівників енергетичної галузі. У нашому закладі Ви можете здобути декілька професій електротехнічного спрямування: “Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування”, “Слюсар-електромонтажник”, фаховий молодший бакалавр “Електроенергетика, електротехніка, електромеханіка”Вітаємо з Днем енергетика всіх, хто причетний до створення та обслуговування енергетичних систем. Нехай ваш професійний день буде наповнений світлом, теплом і енергією щирих привітань!

Відповідно до планів роботи методичної комісії електротехнічного напрямку та навчально-практичного центру електротехнічних робіт. На базі навчально-практичного центру електротехнічних робіт Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки, 22.12.21 р. майстрами виробничого навчання ДЕНИСОМ Іваном та ПАНЧУКОМ Петром проведено вікторину “Енергетика”. Участь у вікторині взяли здобувачі освіти електротехнічного спрямування, а саме групи №2,13,15. Серед них і визначалися кращі знавці електроенергетики та енергозбереження. Вікторина складалася з 4 етапів: представлення команди та вибір капітанів команд; теоретичний тур; головоломки та загадки; гра “Крокодил”. Всі учасники були активними та демонстрували чималий багаж знань. Але в змаганнях завжди є переможці. Ними стали здобувачі освітніх послуг групи №13, друге місце отримали здобувачі освітніх послуг групи №2 та третє – здобувачі освітніх послуг групи №15.

До Дня матері

В Україні та світі Міжнародний день матері традиційно припадає на другу неділю травня. Цього року це — 12 травня.В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

🌈💫💥Оптичні явища в природі завжди вражали та зачаровували людство своєю неймовірною красою та загадковістю. Коли промені сонця або місяця взаємодіють з атмосферою, водою, гірськими вершинами чи іншими природними елементами, вони створюють непередбачувані і часто дивовижні оптичні ефекти.🔰Оптичними, або світловими, явищами називають явища, пов’язані зі світлом. Про їхню поширеність зайве й казати: куди б ми не […]

День Європи

🔷️9 травня відзначається День Європи. Здобувачі освіти Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки з груп І-ІІІ курсів під керівництвом викладачки історії і громадянської освіти Любові Петровської взяли участь в спеціальному онлайн-уроці, який до цього Дня організував і провів Освітній центр Верховної Ради України. До заходу долучилися більше 50 тисяч учнів навчальних закладів з різних куточків України […]